Matas Electronics B.V.

Activiteiten

Bij Matas Electronics is veel mogelijk. Hieronder enkele voorbeelden van activiteiten die hier regelmatig plaatsen vinden.

SMT Montage

Op deze afdeling beschikt Matas over drie geautomatiseerde produktielijnen. Onze Pick en Place bestuckingsmachines zijn van Mydata (2x MY-100 DX14 en 1x MY-15) hebben een totale capaciteit van 144K c/h. De beide MY-100 machines zijn voorzien van de laatste software en beschikken ieder over 2 hydra koppen met ieder een capaciteit van 55k c/h. De MY-15 heeft 1 hydra kop met een capaciteit van 34k c/h. De Smd afdeling heeft verder de beschikking over 2 Dek Horizon 3I volautomatische screenprinters en een semi automatische Dek 260. Matas heeft 2 Vitronics Soltec-Quantis reflowovens voor het lijmen en reflowen van de smd projecten.

De SMD-afdeling is zodanig uitgerust en georganiseerd dat er snel en flexibel gewerkt wordt zonder dat dit ten koste gaat van de (hoge) kwaliteit.

Het plaatsen van BGA en micro BGA is dan ook geen probleem. De afdeling beschikt over 3 paternosters voor opslag  van SMD-componenten.

Automatische Optische Inspectie (AOI)

De Marantz 22X DL AOI inspecteert SMD componenten o.a. op aanwezigheid, type, polariteit, offset en tekst. Tevens biedt hij de mogelijkheid op 2-D soldeerpasta inspectie. Hij beschikt over een high-speed digitale XGA kleuren camera, en analyseert via synthetische beeldvorming. Tevens wordt de Marantz gebruikt voor de eerste artikel inspectie.  Deze AOI kan componenten inspecteren vanaf 01005.

Componentvoorbewerking

Matas beschikt over een breed assortiment componentenknippers en -buigers, felsbuspersen, kabelknippers en -strippers met automatische adereindhuls plaatsing. Hierdoor zijn we in staat complexe opdrachten gedegen voor te bewerken in korte tijd.

 

Inleggen/bestucken

Zeven Royonic lichtvlektafels maken een soepele en efficiënte orderverwerking voor kleine en middelgrote series mogelijk. In korte tijd zijn de lichtvlektafels geladen en klaar voor montage. Tekening inlezen is niet meer nodig omdat deze machines conform voorgaande orders worden geladen…

Conventionele Bestucking

Matas beschikt over een 60 bands sequencer en een axiale inserter. Met deze machines worden alle axiale conventionele componenten geplaatst zoals weerstanden, diodes, condensatoren, enz. Alle PCB’s worden bij Matas (semi)-automatisch geassembleerd. Zelfs bij hele kleine series.

Het grote voordeel van (semi)-automatische assemblage is niet alleen de snelheid, maar dankzij de geautomatiseerde assemblage worden bestuckingsfouten als verkeerde waarden of polariteitsfouten tot een minimum beperkt.

Golf solderen

De Deltawave golfsoldeermachine van Vitronics Soltec staat garant voor uitstekende prestaties en voldoet qua omsteltijd ruimschoots aan de wensen en eisen van Matas. De golfsoldeermachine is loodvrij (SACX0807). Wij zijn er bijzonder trots op dat we één van de eerste bedrijven in Nederland waren welke in staat was om loodvrije producties te realiseren. Matas werkt volledig volgens de RoHs richtlijnen. Deze richtlij beperkt het gebruik van een aantal gevaarlijke stoffen in electronisch apparaten.

Tevens hebben wij de beschikking over een Ersa Versaflow 4050 selectieve soldeermachine welke uitgevoerd is met 2 potten en boven en onderkant verwarming. Hiermee is Matas o.a. in staat om through hole componenten bij een dubbelzijdig reflow project automatisch te solderen.

Selectief solderen

Tevens hebben wij de beschikking over een Ersa Versaflow 4050 selectieve soldeermachine welke uitgevoerd is met 2 potten welke boven en onderkant verwarming hebben. Hiermee is Matas o.a. in staat om through hole componenten bij een dubbelzijdig reflow project automatisch te solderen.

Visuele Controle

Bij Matas laten we niets aan het toeval over. Elke PCB wordt op de controle-afdeling onderworpen aan een visuele test, daarbij geholpen door de modernste inspectie-, soldeer- en de-soldeertools. De mensen van onze inspectieteams werken allen contorm IPC-A-610E en hebben een scherp oog voor detail.

 

Meten en Testen

The proof of the pudding… Bij Matas gaat er niets de deur uit voordat het ook is getest. Meten is weten. In onze testruimte beschikken we over de nodige programmeer-tools voor het programmeren van E-proms, microcontrollers, enz. Naast functionele testen beschikt Matas over Test-Ok, JTAG bounderyscan, VXI, en ICT testsystemen.

Met onze klimaatkast kunnen we burn-in testen verichten onder diverse temperatuur- en vochtigheidsomstandigheden

Dmv Test-Ok kunt u online uw geboortekaart inzien. Indien u het unieke serienummer ingeeft krijgt u te zien wanneer het product geproduceerd is, welke revisie deze heeft met de daarbijbehorende softwarestanden. Eveneens kunt u terugkijken hoe vaak het product gerepareerd is en welke klachtomschijvingen en oplossingen er aangedragen zijn.

 

Conformal Coating

Op deze afdeling hebben we een volledig geautomatiseerde lijn van Nordson/Dima staan. De HC-200 robot heeft 4 nozzels welke de DSL 1600 Twin-Cure coating gelijkmatig op de print aan kunnen brengen. Met de Tiltfuctie op de nozzles kan er ook onder een hoek coating aan worden gebracht. Door middel van de UV oven worden de PCBA’s in ongeveer 10 seconde uitgehard. Hierdoor kunnen wij de PCBA’s direct verwerken in een applicatie of verder verwerken in een van onze andere afdelingen.

Door deze dienst zelf aan te beiden aan onze klanten hebben wij de doorlooptijd van de complete PCBA’s drastisch weten te verkorten!

Samenbouw

Op de afdeling Afbouw worden niet alleen panelen afgemonteerd en systemen voorzien van bedrading maar worden ook complete systemen geassembleerd. Het afbouwen van opslag-, en regelapparatuur voor agrarische producten, waterbehandelingsapparatuur, telecominstallaties GPRS- systemen, vloeistof detectieapparatuur enz. enz. zijn enkele voorbeelden hiervan.