Matas Electronics B.V.

ISO 9001 certificaat behaald

25 maart 2016 door Webmaster

Best, maart 2016 – Matas Electronics B.V. heeft een nieuw certificaat uitgereikt gekregen door DEKRA. Het betreft de ISO 9001:2008 normering welke is ontvangen voor het kwaliteitmanagementsysteem dat Matas hanteert en de wijze waarop deze wordt toegepast.

De ISO 9001 certificering is niet geheel nieuw voor Matas want reeds sinds 1998 is Matas een ISO 9001 gecertificeerd bedrijf en daarmee vormt de certificering de basis voor het gehele kwaliteitmanagementsysteem. Nieuw is wel dat DEKRA Certification B.V. ditmaal het certificaat heeft uitgereikt aan Matas.

Een nieuwe weg
In 2015 is Matas een nieuwe weg ingeslagen op het gebied van kwaliteit. Om verscheidene marktsegmenten beter te kunnen bedienen is er een meerjarenplan opgesteld voor het behalen van meerdere kwaliteitcertificeringen. Om dit te verwezenlijken is er een geheel nieuw kwaliteitssysteem opgezet en heeft Matas DEKRA Certification B.V. geselecteerd om de rol van certificeringspartner te vervullen. .

Medio 2015 kon Matas al met gepaste trots melden dat het ISO 13485:2003 certificaat was behaald, hetgeen toegang verschafte naar de veeleisende medische markt. Met het behalen van het ISO 9001 certificaat is een tweede horde genomen en kan er gestart worden met de volgende fase. Met volle overgave zal Matas zich nu gaan richten op het behalen van de ATEX certificering (explosieveiligheid).

Bevestiging
Door het behalen van de ISO 9001 certificering heeft Matas nogmaals de bevestiging gekregen dat er op een goede manier invulling gegeven wordt aan kwaliteit. Inhoudelijk prijst DEKRA de ICT tools voor het beheren van het QMS, de traceabilitymogelijkheden van Matas en de processen omtrent training van personeel en het offerteproces.

Over Matas
Matas is een, in Best gevestigd, high-tech bedrijf dat elektronica produceert. Matas startte 31 jaar geleden als proto leverancier. In de loop der jaren heeft Matas een loyale klantenkring opgebouwd in het midden- en kleinbedrijf maar daarnaast ook met internationale beursgenoteerde bedrijven.

Matas gaat langdurige relaties aan met klanten als EMS Partner, door totaaloplossingen te creëren op basis van logistieke ontzorging. Matas heeft diepgaande kennis van assemblage processen, DFA, DFM, DFT en mechatronics. Matas is van toegevoegde waarde, bij de ontwikkeling van de producten van haar klanten, doordat ze de kennis van productie combineert met diverse logistieke modellen.

Product- en systeem documentatie, internationale standaarden, testen, kwaliteitscontrole, training en service ziet Matas als belangrijke ondersteunende bedrijfsactiviteiten. Het toepassen van deze state-of-the-art kennis heeft geresulteerd in diverse en unieke partnerships.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Frans Smulders
Quality & Operational Manager
Telefoon: 0499-33 50 50
E-mail: f.smulders@matas.nl

klik hier voor ons ISO 9001:2008 certificaat