Matas Electronics B.V.

Matas verbreedt haar activiteiten richting de medische sector

25 september 2015 door Webmaster

Best, september 2015 – Matas Electronics B.V., producent van hoogwaardige elektronica, is door DEKRA gecertificeerd voor de ISO 13485:2003. Met de ISO 13485 certificering toont Matas aan te voldoen aan de internationale eisen van toepassing zijnde op de medische sector en biedt het een verbreding op het bestaande kwaliteitsmanagement (ISO 9001:2008). Dit betekent dat er gewerkt wordt volgens vastgestelde procedures, dat interne bedrijfs- en productieprocessen goed op orde zijn en de kwaliteit ervan gewaarborgd is. De certificering verschaft Matas de toegang tot de veeleisende markt van de medische apparatuur.

De audits zijn uitgevoerd door DEKRA Certification B.V. waarbij Matas het certificaat ISO 13485:2003 is toegekend. De scope van dit certificaat betreft: “Het assembleren en testen van PCBA’s voor professionele electronica en halffabrikaten voor medische toepassingen.”.

Plan, do, check, act en blijven verbeteren

De ISO 13485 certificering maakt steeds vaker deel uit van het pakket van eisen bij de aanbesteding van medische projecten door grote ondernemingen en wordt ook gevraagd door bestaande klanten. Goede redenen om de kwaliteit van de organisatie te laten meten en te streven naar certificering.

CEO Guido Bergman: “Voor ons is de certificering een logische stap in de ontwikkeling en groei van Matas. Dat je als bedrijf 31 jaar bestaat en je, naast een groeiende groep klanten, nog steeds werkt voor de klanten van het eerste uur is voor ons een bewijs dat we als EMS Partner iets goed doen. In ons streven te blijven verbeteren hebben we alle processen geanalyseerd, aangescherpt en vastgelegd. Het is dan geruststellend als dit door een onafhankelijke expert objectief wordt beoordeeld en de werkwijze in aanmerking komt voor certificering. Het ISO-proces heeft al onze medewerkers nog meer kwaliteitsbewust gemaakt en gemotiveerd om te blijven verbeteren.”

QM Frans Smulders: “Om tot een succesvolle certificatie te komen is in januari 2015 besloten om een geheel nieuw kwaliteitssysteem op te bouwen. Door middel van een projectteam is in samenwerking met een externe adviseur een geheel eigentijds kwaliteitssysteem opgebouwd. Binnen het nieuwe kwaliteitssysteem staan digitalisering en participatie centraal, met als doel: een hoogstaand kwaliteitssysteem wat optimaal geleefd wordt binnen de organisatie. Het nieuwe kwaliteitssysteem met de bijbehorende normeringen stelt Matas in staat om haar klanten kwalitatief beter te kunnen bedienen en haar pijlers flexibiliteit, snelheid en transparantie hoog in het vaandel te kunnen houden.”

Over Matas

Matas is een, in Best gevestigd, high-tech bedrijf dat elektronica produceert. Matas startte 31 jaar geleden als proto leverancier. In de loop der jaren heeft Matas een loyale klantenkring opgebouwd in het midden- en kleinbedrijf maar daarnaast ook met internationale beursgenoteerde bedrijven.

Matas gaat langdurige relaties aan met klanten als EMS Partner, door totaaloplossingen te creëren op basis van logistieke ontzorging. Matas heeft diepgaande kennis van assemblage processen, DFA, DFM, DFT en mechatronics. Matas is van toegevoegde waarde, bij de ontwikkeling van de producten van haar klanten, doordat ze de kennis van productie combineert met diverse logistieke modellen.

Product- en systeem documentatie, internationale standaarden, testen, kwaliteitscontrole, training en service ziet Matas als belangrijke ondersteunende bedrijfsactiviteiten. Het toepassen van deze state-of-the-art kennis heeft geresulteerd in diverse en unieke partnerships.

Meer informatie

Frans Smulders
Quality & Operational Manager
Telefoon: 0499-33 50 50
E-mail: f.smulders@matas.nl

Klik hier voor ons ISO 13485:2003 certificaat