Matas Electronics B.V.

Historie

Van zolderkamer tot…

In 1983 werd door Mat Gerrits op een zolderkamer de basis gelegd voor wat nu Matas Electronics BV is. Door gerichte acquisitie, vakmanschap en doorzettingsvermogen groeit Matas in de jaren ’80 naar een onderneming met 7 werknemers, ondergebracht in een bedrijfsverzamelgebouw.

De kernactiviteiten zijn dan ontwikkeling, ontwerp en productie van professionele elektronica.

Sterke groei

Begin jaren ’90 maakt het bedrijf een sterke ontwikkeling door en verhuist het naar een groter pand met een productievloer van 500 m2. Matas investeert in moderne machines en de ruimte groeit naar 1000m2. Doordat de onderneming zich specialiseert als producent van hoogwaardige complexe elektronica in kleine en middelgrote series en zich altijd zeer flexibel en klantgericht opstelt, onderscheidt Matas zich in toenemende mate in de hightech markt.

Nieuwe, moderne huisvesting

Eind jaren ’90 is Matas gegroeid naar een onderneming verdeeld over vijf locaties in Best en besloten wordt om zelf een nieuw en groter pand te bouwen waarin alle activiteiten plaats kunnen vinden. Begin 2000 wordt de eerste steen gelegd van een uiterst representatief onderkomen. Het 3500m2 tellend gebouw heeft een volledig anti-statisch ingerichte werkplaats en voldoet volledig aan de actuele elektronica- en ARBO-eisen. De gehele infrastructuur en workflow wordt in eigen beheer ontworpen. Matas behoort inmiddels tot de top tien assemblagebedrijven van Nederland.

Tegenwind

De wereldwijde recessie in de elektronicabranche in de jaren 2002 en 2003 noopt Matas tot een pas op de plaats. Er wordt scherp gekeken naar kosten en minder goed renderende activiteiten worden afgestoten. Na een kleine reorganisatie is huidige organisatie weer slank en slagvaardig. Met 50 vakbekwame en gemotiveerde personeelsleden die met moderne machines en apparatuur werken, is Matas klaar voor de toekomst.

Specialisme

In de loop der jaren heeft Matas zich gespecialiseerd in totaalbouw. Matas kan het complete logistieke concept overnemen van haar klanten. Door zich te specialiseren, en goed te luisteren naar haar klanten heeft Matas een diversiteit aan sofwaretools ontwikkeld om haar klanten nog beter en sneller te helpen. Door te investeren in de toekomst, heeft Matas in de loop der jaren grote OEM’ers en multinationals tot zich weten te binden. Door goede afspraken te maken is de continuïteit wederom teruggekeerd.

Continuïteit

Op 31 mei 2012 is het bedrijf overgenomen, alle aandelen zijn, met terugwerkende kracht, per 1 januari 2012 overgegaan van oprichter Mat Gerrits naar Algemeen Directeur Guido Bergman.