Matas Electronics B.V.

Machinepark

Goed gereedschap…

Het geavanceerde machinepark van Matas Electronics is het resultaat van de wil om klanten op hun wenken te bedienen, volledig naar wens en precies op maat. Permanente investeringen in het machinepark hebben Matas een toppositie in de markt bezorgd. Zo beschikt Matas over drie MYDATA pick & place machines, waarbij de twee nieuwste, de MY100, een dubbele kop heeft met een plaatsingscapaciteit van max 34k CPH. De SMT-afdeling heeft verder de beschikking over twee vol-automatische screenprinters Dek Horizon 3I met Vision en een DEK 260. De 2 Quantum reflowovens van Vitronics-Soltec kunnen probleemloos mee in het loodvrije soldeerproces.

De machinale/conventionele assemblage-afdeling is geoutilleerd met een 60-bands sequencer en een axiale inserter van Universal. Op de semi-automatische afdeling werken onze mensen aan Royonic lichtvlektafels. Verder beschikt Matas over een Soltec Deltawave soldeer-machine, een Ersa Versaflow4050 selectieve soldeermachine en de nodige knip- en buigapparatuur.

In onze moderne meet- en testruimte beschikken we over een 3-tal Test-Ok functional test units, een JTAG Boundaryscan testopstelling, alsmede een VXI-tester en een incircuit tester MTS300. Het is ons beleid om alle producten voor uitlevering te testen.

De boards worden zowel visueel als ook middels een Automatisch Optisch Inspectie systeem van Marantz geïnspecteerd.